Родната къща на известния политически и обществен деец в Смолян и

...
</TD
>Родната къща на известния политически и обществен деец в Смолян и
Коментари Харесай

Уникална къща в Родопите се продава за 140 000 евро

Родната къща на известния политически и публичен деятел в Смолян и Родопите през първата половина на XIX век Коста Райчев Чилингиров се продава за 140 000 евро, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Уникалната триетажна каменна къща – конак е с разгърната застроена повърхност от 450 квадратни метра и има съседен двор от 500 квадратни метра. Намира се на тиха и спокойна улица в Смолян. Сградата е монумент на културата, само че е подобаваща за къща за посетители или фамилен хотел.

Къщата - конак съчетава старинния български жанр на строителство от XIX  век, с всички нужни за използването на парцела модерни улеснения. Зидовете на постройката са с дебелина от 160 см на първия етаж до 90 см на третия етаж, покривът е построен с каменни плочи тикли. Дворът е ограден от всички страни с плътна каменна ограда.

Къщата разполага със 7 спални, 5 бани с тоалетни, хол, кухня. Във всяка стая има старинна българска камина. Първи етаж – две спални, огромен салон, мокро и сервизно помещение, две бани с тоалетни. Втори етаж - три спални, салон, две бани с тоалетни. Трети етаж – две спални, кухня, огромен салон, баня с тоалетна с джакузи.

Интересът към парцела е голям поради атрактивната цена. Къщата се продава непосредствено от притежателя й и към този момент текат договаряния за продажбата й.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР